Närområdet

Brf Dynan är belägen på Åkeshovshöjden ett stenkast från både Brommaplan och Åkeshovs slott. Det är ett lummigt område omgivet av träd och med skogspartier med främst lövträd i mitten av området.

Fem minuter bort finns Brommaplan med den mesta tänkbara service. De större bankerna finns representerade, det finns två livsmedelsbutiker (ICA Supermarket och Coop Konsum), restauranger, ett bageri, en dygnet-runt-öppen bensinmack, Systembolaget och några mindre servicebutiker. Kommunikationerna är goda med bussar till exempelvis Danderyds sjukhus, Solna, Sundbyberg och Ekerö/Drottningholm. Dessutom finns förstås tunnelbanan med ungefär tio minuter till Fridhemsplan och knappt tjugo minuter till T-Centralen. Bromma flygplats ligger en kort bussresa bort. Köpcentrum som Bromma Blocks och Vällingby är inte heller långt borta.

På andra sidan området finns Åkeshov med t-banestation, simhall och Åkeshovs slott med trädgårdcafé och slottspark. I direkt anslutning finns Judarns naturreservat med sjön Judarn och strövområden. I slottsparken brukar Parkteatern ha några föreställningar per år.

En promenad eller cykeltur bort finns också Bromma Golf med en 9-hålsbana, driving range och övningsområde. Dessutom finns mycket bra cykelvägar omkring området med separat cykelbana in till centrala Stockholm, ut mot Hässelby och ut mot Ekerö/Drottningholm. Fem minuters promenad från våra hus finns Äppelvikens ridskola med nybyggt ridhus.