Byte till Bahnhof 2022

Vid årsskiftet kommer föreningen att byta internetleverantör, från Telenor (tidigare Bredbandsbolaget) till Bahnhof. På denna sida kommer vi att löpande uppdatera med information inför bytet.

Vid eventuella frågor, kontakta styrelsen på info@brfdynan.se

Sidan uppdaterades senast 2022-01-18

Då vår nuvarande bredbandsleverantör (Telenor) aviserat om att höja avgifterna för bredbandet har vi undersökt alternativa leverantörer. Bahnhof erbjuder oss ett snabbare bredband för samma kostnad som idag. Vi har accepterat och går därmed från 100mbit till 1000mbit. Bytet av leverantör sker i slutet av Januari 2022.
Bytet medför inte några större olägenheter, men det kommer innebära ett avbrott på någon timma under tiden de byter utrustningen i källaren.

Välkommen att hämta din nya router!

Den finns att hämta vid två tillfällen:

Ons 19/1 kl: 19.00 – 20.00
Sön 23/1 kl: 15.00 – 16.00

Plats: Pannrummet vid Knypplerskevägen 31.

Information samt en kom igång guide från Bahnhof har delats ut samt kan även läsas/laddas ner här.

Så påverkas du

Allt arbete sker i källaren så ingenting behöver ändras inne i lägenheterna.
Om du har tecknat extra-tjänster med bredband, hos Telenor, ska du säga upp de tjänsterna själv. Tjänsterna kan t ex vara, extra snabbt bredband, streaming, fast telefoni, e-post mm. Om du har extra-tjänster, eller är osäker om du har sådana, kontakta Telenor på telefon 020 – 222 222 på vardagar mellan 08.00 – 18.00. Du kommer behöva identifiera dig med Bank id.

Den nya leverantören, Bahnhof, kommer att skicka ut en ny router till alla lägenheter. Vidare kommer Telenor skicka ut ett brev för enkel returnering av deras router.

Styrelsen kommer att finnas på plats, utomhus, den 19:e december klockan 14:30 om ni behöver något ytterligare stöd eller information.

Epostkonton hos Telenor

Om du har ett epostkonto hos Telenor kopplat till ditt nuvarande abonnemang så är det viktigt att spara viktig information på ett nytt konto. Bahnhof kommer att tillhandahålla nya epostadresser, men innan dess går det alltid att registrera ett epostkonto som inte är bundet till någon internetleverantör – till exempel hos Google på gmail.com och hos Microsoft på outlook.com.